Samsung – The Next Film Project

The Next Film Project is een concept voor Samsung, ontwikkeld door Wayne Parker Kent, waarin 3 jonge regisseurs een korte film maken met de Samsung Galaxy S6 Edge. De regisseurs Jens Rijsdijk, Sjoerd de Bont en Kuba Szutkowski draaien met deze telefoon alle drie een deel van de film. Binnen 48 uur moeten zij hun deel van 2 minuten geproduceerd, gefilmd en gemonteerd hebben. Eén regisseur begint en de volgende regisseur moet op zijn film doorgaan. Zo ontstaat er uiteindelijk een complete film van 6 minuten, geheel gedraaid met de Galaxy S6 Edge.

Klant

Wayne Parker Kent

Opdracht

In opdracht van Samsung en Wayne Parker Kent heeft Tiny Riot! dit concept (ontwikkeld door Wayne Parker Kent) geproduceerd om de kwaliteiten van deze telefoon te bewijzen. Om ervoor te zorgen dat hele traject duidelijk is voor de kijker, is er ook een Behind-The-Scenes video gemaakt. Daarin laten we de werkwijze van de regisseurs en de cinematografische mogelijkheden van deze mobiele telefoon zien. Natuurlijk is de video ook geheel met de Samsung Galaxy S6 Edge gefilmd.

De distributie is gedaan in samenwerking met de online uitgeverij Wayne Parker Kent. Door het scherpe, originele concept en de juiste distributie bij online magazines, zoals Froot, WANT, Manners en NSMBL krijgt dit project zowel nationale als internationale aandacht in de pers.

Vaardigheden

Redactie en Productie